konveyör montajı
Fabrika ortamlarında ürünlerin ve çeşitli tipteki malların taşınmasından ve taşınmasından sorumlu olan iletim sistemlerine konveyör bantlar denir. Bu sistem endüstrinin ihtiyaçlarına göre farklı tiplerde tasarlanarak üretim aşamasına gelebilmektedir. Latince’de bu sistemlere konveyör denir. Konveyörlerin farklı çeşitleri bulunmakta olup en pratik olanı montajlı konveyörlerdir.
آنچه در این مقاله میخوانید..
Montaj hattı nedir
Bazı endüstrilerde, malların üretim sürecinden geçmesi ve sonunda o ürünün üretimine yol açması gerekir. Örneğin elektrikli süpürge üretimi için bu cihazın tüm bileşenlerinin ve aksesuarlarının adım adım monte edilmesi gerekmektedir ve her adımın görevi belirtilen kullanıcının sorumluluğundadır. Örneğin motorun montajı bir operatörün sorumluluğunda iken cihaz gövdesinin montajı başka bir operatörün sorumluluğundadır. Sonuç olarak, bu tür inşaat projelerini ilerletmek için montaj konveyörleri kullanılır.
Montaj konveyörü uygulaması
Bu tip konveyörler paketleme endüstrilerinde ve montaj ürünlerinin üretiminde kullanılmaktadır. Bu konveyör bandının ana uygulaması
Elektronik bileşenlerin montajı۱️⃣
Kart okuyucu cihazlarının montajı۲️⃣
Mobil montaj3️⃣
Ev aletlerinin montajı۴️⃣
Lambaların ve LED’lerin montajı ۵️⃣
Ve ….
Bu tip sistemin yapısı, endüstride üretilen diğer konveyörlerden farklıdır ve bunun nedeni, bu cihazın benzersiz verimliliğidir. Aşağıda bu cihazın yapısından ve yapısından bahsedeceğiz.
Assembly conveyor feature
Montaj konveyörleri, diğer iletim sistemleri gibi, onları diğer konveyör türlerinden ayıran benzersiz özelliklere sahiptir. Bu özelliklerden bazıları aşağıdaki gibidir
• Genellikle bu ürünün taşıma bandının genişliği 30 ila 40 cm olarak kabul edilir. (Montajlı ürünler büyük beden değildir ve bu genişlik yeterlidir)
• Konveyörün bu kısmında kullanılan bandın malzemesi PVC olup, ürünlerin ağırlığına göre 1 ile 4 mil arası kalınlıklarda kullanılmaktadır
Genel olarak bu konveyörün yerden yüksekliği 80 cm olarak kabul edilmektedir
Cihazın genel yapısı, cihaz boyuna göre aralıklı ۵۰ cm’lik bazalar üzerine kurulmuştur.
• Bu sistemin taşınmasına gerek yoktur ve bu nedenle taşınabilir olmasına gerek yoktur ve bu nedenle tekerlekli olmasına gerek yoktur ve her bir kaide için yükseklik ayarlı bazalar kullanılmaktadır. yapının yere sabitlenmesini de sağlayan cihaz, şase yüksekliğini ayarlama özelliğine sahiptir.
• Bu konveyör bandın yanında müşteri isteğine göre farklı tiplerde tasarlanabilen montaj masaları kullanılmaktadır.
• Her kullanıcı için bir numara olarak kabul edilen montaj masalarının her biri için aydınlatma kullanımı.
• Her kullanıcı için cihazın verimliliğine göre düzeni farklı olan anahtar ve prizler.
• Gücü cihazın uzunluğuna göre tahsis edilen konveyör şasesi üzerinde konveyör bandın hareketine güç kaynağı sağlayan elektrik motoruna sahiptir.
• Elektrik motorunun gücüne uygun dişli kutusuna sahiptir.