...
استاکر کانوایر

به سیستم‌های انتقالی که برای دپو‌ی مواد فله استفاده می‌شوند، استاکر کانوایر می‌گوییم. معمولا این سیستم‌ها جثه‌ی بزرگی دارند. نوار نقاله استاکر شباهت بسیار بالایی به کانوایر تلسکوپی دارد و کاربرد آن در حالت تلسکوپی بیشتر است. معمولا از استاکر کانوایرها به عنوان زیر مجموعه نوار نقاله‌ معدنی یاد می‌شود و در این صنعت استفاده می‌شوند. این نوع از سیستم‌های انتقال، به صورت کاملا سفارشی و طبق درخواست مشتری تولید می‌شوند.

اجزا و ساختار استاکر کانوایر

نوار نقاله‌‌های استاکر، دارای ساختار متفاوتی هستند که هر یک از آن‌‌ها تاثیر جداگانه‌‌ای در عملکرد دستگاه دارند. اجزای این سیستم‌‌ها به ترتیب زیر است:

◀️ شاسی بندی و استراکچر: بدنه‌‌ی اصلی کانوایرهای استاکر از تیرآهن، پروفیل 40*40، ناودانی و نبشی می‌‌باشد که بر اساس نوع و ظرفیت دستگاه، متغیر است.

◀️ تسمه نقاله: معمولا برای نوار نقاله‌‌های استاکر، از تسمه نقاله‌‌ لاستیکی ساده در عرض‌‌های 60، 80، 100، 120 سانتی متری استفاده می‌‌شود.

◀️ رولیک: برای کانوایرهای استاکر، از رولیک‌‌ تعویضی قطر 75، 90 میلی متری استفاده می‌‌شود.

◀️ یاقان: برای استاکر کانوایر از یاتاقان‌های SN و بلبرینگ های ژاپنی استفاده میشود.

◀️ توپی یا درام: معمولا توپی‌‌های کانوایر استاکر، در قطرهای 17، 19، 22، 27، 32، 39، 45 می‌‌باشد که با توجه به طول دستگاه و ظرفیت آن تعیین می‌‌شوند.

◀️ چرخ: برای نوار نقاله استاکر، از چرخ‌‌های تریلی سایز 1220، 315 استفاده می‌‌شود .

◀️ جک هیدرولیکی: برای تنظیم ارتفاع دستگاه، از جک‌‌های هیدرولیکی با کورس 100، 200، 300 سانتی متر، استفاده می‌‌شود.

◀️ سیستم موتوری: این بخش شامل الکتروموتور، گیربکس و اینورتر می‌‌شود که متناسب با ظرفیت و سازه دستگاه انتخاب می‌‌شود.

انواع نوار نقاله استاکر

نوار نقاله استاکر از دسته نوار نقاله معدن محسوب میشود که با توجه به کاربرد‌های مختلف در انواع مختلفی نیز تولید میشوند. در ادامه به بررسی انواع و کابرد این سیستم‌ها میپردازیم:

  • ◀️استاکر کانوایر ثابت: در مناطقی که حجم دپوی مواد در طول شبانه روز بسیار بالا و به صورت 24 ساعته است، از کانوایر نوع ثابت استفاده می‌کنیم. این سیستم‌ها فاقد چرخ هستند و در یک مکان مشخصی بر روی پایه‌هایی از جنس تیر آهن، نصب می‌شوند.
  • ◀️استاکر کانوایر موبایل: در برخی موارد هم حجم مواد فله جهت دپو، بسیار محدود و از منطق مختلفی انجام می‌شود. در چنین شرایطی از کانوایر نوع موبایل جهت دپوی مواد استفاده می‌کنیم. این سیستم‌ها دارای چرخ هستند و به راحتی جا به جا می‌شوند.
  • ◀️ طول نسبت به زمینه کاری و فاصله از محل بارگیری تا تخلیه نسبت به سفارش شما می باشد.
  • ◀️ ما میتوانیم قسمت تلسکوپی استاکر را در یک مرحله، دو مرحله، سه مرحله و بیشتر بسازیم.
  • ◀️ عرض تسمه نسبت به ظرفیت دپو در ساعت (X تن / ساعت) سفارشی می باشد.
  • ◀️ ما در شرکت امیدعمران سهند با محاسبات دقیق می گوییم به تسمه نقاله عرض چند نیاز دارید. معمولا جنس تسمه نقاله، لاستیکی منجیددار ساده خواهد بود با قدرت کششی EP500 ، EP630 ,EP800 ، که با تناژ و سنگینی مواد رابطه مستقیم دارد.
  • ◀️ استفاده از رولیک های قطر 60، 75 و 90 میلی متر در زیر تسمه برای هدایت بلت
  • ◀️ پایه رولیک سه تکه متناسب سنگین کار
  • ◀️ از الکتروموتور‌های معتبر ایرانی نظیر موتوژن یا اروپایی نظیر SEW استفاده می کنیم.
  • ◀️ جک هیدرولیک برای تنظیم ارتفاع دستگاه با کورس 100 ، 200 ، 300 سانتی متر و بیشتر
  • ◀️ انتخاب چرخ های نیسانی ، خاور یا تریلی متناسب با طول و ظرفیت انتقال مواد در ساعت.
  • ◀️ استفاده از دیفرانسیل خودرو جهت تامین نیروی لازم جهت حرکت مطلوب دستگاه.
  • ◀️ تابلوبرق مجهز به دکمه Emergency ، اینورتر، و سایر دکمه‌ها نظیر : تنظیم طول، تنظیم ارتفاع،چرخش چرخ های طرفین بصورت جداگانه، روشن و خاموش کلی دستگاه، فیوز و کنتاکتورهای مربوطه.
ظرفیت دپوی استاکر کانوایر

ظرفیت انتقال مواد در سیستم‌های کانوایری را، ساختار هر یک از آن‌ها تعیین می‌کند و به دلیل سفارشی بودن، ظرفیت‌های مختلفی هم دارند. عوامل زیادی در ظرفیت کلی کانوایرهای استاکر تاثیر دارد و بر همین اساس ویژگی‌های کلی سیستم تعیین می‌شود. برخی از این عوامل شامل موارد زیر است:

  • ◀️عرض و طول کانوایر
  • ◀️نوع تسمه نقاله
  • ◀️قدرت الکتروموتور-گیربکس
  • ◀️سرعت موتور
  • ◀️محل دپو و شرایط محیطی

اما اگر بخواهیم به طور کلی ظرفیت انتقال مواد را توسط این سیستم‌ها بررسی کنیم، باید گفت که این کانوایرها ظرفیت دپوی مواد را از 60 هزار تا 80 هزار تن برعهده دارند

عملکرد و مزایای نوار نقاله استاکر

استاکر کانوایر‌ها با عملکرد بهینه ای که دارند موجب کاهش شدید هزینه‌ها میشوند. عملیات دپو و ذخیره سازی در یک منطقه و دادن کنترل کامل به اپراتور، برای بارگیری مواد به کشتی یا مخزن مورد نظر، تنها با استاکر کانوایر تلسکوپی امکان پذیر می باشد. بطوریکه نوار نقاله استاکر تلسکوپی به اپراتور‌ها امکان بارگیری و دپو با حداکثر ارتفاع 14.3 متر تا سرعت 1000 تن بر ساعت را با توجه به نوع و دانه بندی مواد میدهد. لازم بذکر می باشد مشخصات ذکر شده فقط برای استاکر کانوایر تلسکوپی باشد.

زمانی که از این کانوایرها برای دپوی مواد فله استفاده می‌کنیم، سبب حذف نیروهای انسانی اضافه و نیز ماشین آلات می‌شویم. در صورت عدم استفاده از کانوایر، برای جا به جایی و انتقال مواد فله، نیاز به ماشین آلات مرتبطی داریم که تهیه آن‌ها زمان بر و از طرفی پر هزینه است. از طرفی برای استفاده از هر یک از این سیستم‌ها، نیاز به نیروهای انسانی مضاعفی خواهیم داشت که تماما مستلزم صرف هزینه می‌باشد.پس استفاده از نوار نقاله‌های استاکر، بهترین گزینه برای کاهش هزینه‌های دپوی مواد فله در صنعت معدن می‌باشد.

کانوایرهای استاکر، همیشه به صورت تلسکوپی تولید می‌شوند؟

لزوما خیر- در صورت سفارش مشتری قابل تولید در نوع شیب دار طول ثابت هم هستند.

برای توزیع همسان مواد به وسیله‌ی استاکرها، چه راهکاری وجود دارد؟

می‌توانیم از خرطوم انتهایی برای توزیع یکسان مواد استفاده کنیم.

سرعت حرکت تسمه نوار نقاله استاکر، قابل کنترل است؟

به وسیله‌ی اینورتر می‌توان سرعت حرکت تسمه را بر روی کانوایر کنترل کرد.

آیا ظرفیت انتقال مواد توسط استاکرها قابل افزایش است؟

با افزایش سرعت کانوایر و اعمال تغییراتی می‌توان ظرفیت دستگاه را افزایش داد.

این مقاله چقدر برایتان مفید بود؟

با کلیک کردن بر روی ستاره ها به ما امتیاز دهید

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

تا الان رایی ثبت نشده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

پیمایش به بالا